Lajit

LAJIT

LAPSET


1-4 vuotiaat

Taaperotanssi lapsi-vanhempi ryhmä

4-6 vuotiaat

Lastentanssi
Tanssiin tutustuttava laji, jossa lapsen perusliikuntataitoja vahvistetaan tanssillisen leikin ja mielikuvien avulla. Tunneilla tutustaan tanssin peruselementteihin: kehoon, tilaan ja aikaan. Tanssiharrastus edistää keskittymiskykyä, opettaa pitkäjännitteisyyttä sekä tukee oppimisvalmiuksien kehittymistä. Oppilaat pääsevät myös vuosittain mukaan esiintymään tanssiopiston näytöksiin.
Tunnin tärkeimpänä tavoitteena on tuottaa lapselle iloa ja onnistumisen elämyksiä. Harrastaminen lastentanssiryhmissä antaa hyvät valmiudet jatkaa harrastusta kouluiässä varsinaiseen tanssinopetukseen, aluksi Tanssistartti -ryhmissä ja myöhemmin tanssin lajikohtaisissa ryhmissä. 

Tempputanssi
Hauskaa ja sopivasti haastavaa tanssin ja sirkuksen esiopetusta. Leikin ja mielikuvien avulla vahvistetaan monipuolisesti kehollista kehitystä ja annetaan valmiuksia ryhmässä toimimiseen. Sisältää mm. permantoakrobatiaa sekä tutustumista sirkuksen välineistöön.
Tempputanssi antaa hyvät valmiudet siirtyä kouluiässä varsinaiseen sirkusopetukseen.


7-8 vuotiaat

Tanssistartti
Tanssistartti johdattaa tanssin maailmaan monipuolisesti. Laji tutustuttaa tanssin perusteisiin erityisesti nykytanssin, klassisen baletin sekä tanssin rytmilajien avulla. Opetus koostuu tanssitekniikan perusteisiin tutustumisen lisäksi luovista liikeilmaisua kehittävistä harjoitteista, helposta akrobatiasta ja kehontuntemuksesta 

Sirkus
Tunneilla tutustutaan akrobatian alkeisiin sekä erilaisiin sirkuslajeihin ja –välineisiin. Sirkusopetuksessa keskitytään fyysisten taitojen kehittämiseen sirkuksen eri osa-alueilla. Akrobatiatekniikan ja kehonhuollon lisäksi tunneilla harjoitellaan eri sirkuslajien perusteita sekä vahvistetaan ilmaisua.
Sirkusopinnot kuuluvat Loviisan Tanssiopistossa tanssin taiteen perusopetuksen Teemaopintoihin.


9-12 vuotiaat

Nykytanssi
Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, jossa on tanssisarjojen ja perustekniikan lisäksi mukana luovaa tanssia ja omia sommitelmia. Lajille on ominaista kehon painon ja painovoiman hyväksikäyttö, dynamiikka sekä kehon linjaukset. Tilankäyttö on monipuolista ja ns. lattiatasotyöskentely on nykytanssille tyypillistä. Lajia opetetaan eri ikäryhmille sopivin keinoin.
Nykytanssi kuuluu taidetanssin perheeseen ja ottaa vaikutteita tanssin ajan ilmiöistä. Luvassa on tanssin riemua, hieman hikeä ja hilpeää otetta!

Klassinen baletti
Baletti on taidetanssilajien klassikko. Tunneilla opitaan baletin tekniikkaa ja tyylinmukaista tanssillisuutta vaativuutta kasvattaen, tasolta toiselle edeten.
Tunti jakautuu tankotreenaukseen ja keskilattiaosuuteen, joissa harjoitellaan linjakkaita ojennuksia, tasapainoa, piruetteja, monipuolisia hyppyjä sekä pidempiä sarjakokonaisuuksia. Baletti on lajivalikoimamme kestosuosikki.

Sirkus
Tunneilla tutustutaan akrobatian alkeisiin sekä erilaisiin sirkuslajeihin ja –välineisiin. Sirkusopetuksessa keskitytään fyysisten taitojen kehittämiseen sirkuksen eri osa-alueilla. Akrobatiatekniikan ja kehonhuollon lisäksi tunneilla harjoitellaan eri sirkuslajien perusteita sekä vahvistetaan ilmaisua.
Sirkusopinnot kuuluvat Loviisan Tanssiopistossa tanssin taiteen perusopetuksen Teemaopintoihin.


10-12 vuotiaat

DanceBeat
DanceBeat kurkistaa rytmisyydellään sekä energisyydellään streetlajien puolelle. Tällä tunnilla nuorempia harrastajia ohjataan rytmiin keskittyen hieman pehmeämmin katutanssin tyyleihin.


Nuoret (13v/14v =>) ja aikuiset

Nykytanssi
Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, jossa on tanssisarjojen ja perustekniikan lisäksi mukana luovaa tanssia ja omia sommitelmia. Lajille on ominaista kehon painon ja painovoiman hyväksikäyttö, dynamiikka sekä kehon linjaukset. Tilankäyttö on monipuolista ja ns. lattiatasotyöskentely on nykytanssille tyypillistä. Lajia opetetaan eri ikäryhmille sopivin keinoin. Nykytanssi kuuluu taidetanssin perheeseen ja ottaa vaikutteita tanssin ajan ilmiöistä. Luvassa on tanssin riemua, hieman hikeä ja hilpeää otetta!

Streetdance
Varsinkin nuorten keskuudessa suosittu streetdance sekoittelee sulavasti eri katutanssityylejä keskenään. Tunneilla treenataan hyvän musiikin tahdittamana huippufiiliksiin. Lämmittelyiden, lihaskuntoharjoitteiden sekä koreografioiden harjoittelemisen lomassa opitaan myös löytämään omaa liikekieltä street-tanssin maailmasta.

Broadway
Tunneilla keskitytään tanssien näyttämömusikaalien, musikaalielokuvien ja tv-sarjojen maailmaan.
Energinen tanssillinen tunti, jossa opitaan/vahvistetaan piruettitekniikkaa, saadaan jalat lentämään korkealle ja nautitaan tanssikoreografioiden huumasta.
Tärkeintä tunnilla on: ”Dance for fun and express yourself”

Balettia nykytanssijoille
Toivetunti niille nuorille ja aikuisille, jotka ovat tanssineet muita tanssilajeja ja haluavat sukeltaa tarkemmin baletin salaisuuksiin. Tunnilla keskitytään jalkojen aukikiertotekniikkaan, jalan nostoihin, linjauksiin, piruetteihin ja hyppyihin – tanssillisuutta unohtamatta. 

Vastaa