Lukkari & lajit

Tervetuloa mukaan, meillä on ammattitaitoiset opettajat ja hyvä meininki!

 

Lataa lukujärjestys pdf-muodossa tästä

 


Lukuvuoden 2023–2024  päivitykset tulossa elokuussa.

 

LAJIT

 

1-3 vuotiaat

Taaperotanssi
Lapsi- ja vanhempi -ryhmä. Liikettä, ääntä, hassuttelua ja mukavaa yhdessäoloa. Lapsen ja aikuisen yhteinen tanssituokio. Kehokontaktin ja kosketuksen sekä erilaisten tanssi- ja liikeharjoitusten kautta syvennetään lapsen ja vanhemman vuorovaikutusta. Tunneilla käytetään myös musiikkia ja ääntä. Tunti soveltuu ensisijaisesti 1-3 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen / muille läheisille aikuisille. Ryhmään ovat tervetulleita myös 1-6 -vuotiaat sisarukset. Kts sisarushinta. Kevätkauden 2023 kurssin pituus on 15 kertaa.


4-6 vuotiaat

Lastentanssi
Tanssiin tutustuttava laji, jossa lapsen perusliikuntataitoja vahvistetaan tanssillisen leikin ja mielikuvien avulla. Tunneilla tutustaan tanssin peruselementteihin: kehoon, tilaan ja aikaan. Tanssiharrastus edistää keskittymiskykyä, opettaa pitkäjännitteisyyttä sekä tukee oppimisvalmiuksien kehittymistä. Oppilaat pääsevät myös vuosittain mukaan esiintymään tanssiopiston näytöksiin.
Tunnin tärkeimpänä tavoitteena on tuottaa lapselle iloa ja onnistumisen elämyksiä. Harrastaminen lastentanssiryhmissä antaa hyvät valmiudet jatkaa harrastusta kouluiässä varsinaiseen tanssinopetukseen, aluksi Tanssistartti -ryhmissä ja myöhemmin tanssin lajikohtaisissa ryhmissä. 


7-8 vuotiaat

Tanssistartti
Tanssistartti johdattaa tanssin maailmaan monipuolisesti. Laji tutustuttaa tanssin perusteisiin erityisesti nykytanssin, klassisen baletin sekä tanssin rytmilajien avulla. Opetus koostuu tanssitekniikan perusteisiin tutustumisen lisäksi luovista liikeilmaisua kehittävistä harjoitteista, helposta akrobatiasta ja kehontuntemuksesta 

Cheerdance
Uusi ja suosittu Cheerdance on cheerleadingin muoto. Lajissa keskitytään tanssimaan pom pom:ien kanssa, eikä tehdä temppuja tai pyramideja. Laji on vauhdikas ja energinen, ja siihen voidaan yhdistää ominaisuuksia eri tyylisuunnista.


9-12 vuotiaat

Nykytanssi
Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, jossa on tanssisarjojen ja perustekniikan lisäksi mukana luovaa tanssia ja omia sommitelmia. Lajille on ominaista kehon painon ja painovoiman hyväksikäyttö, dynamiikka sekä kehon linjaukset. Tilankäyttö on monipuolista ja ns. lattiatasotyöskentely on nykytanssille tyypillistä. Lajia opetetaan eri ikäryhmille sopivin keinoin.
Nykytanssi kuuluu taidetanssin perheeseen ja ottaa vaikutteita tanssin ajan ilmiöistä. Luvassa on tanssin riemua, hieman hikeä ja hilpeää otetta!

Klassinen baletti
Baletti on taidetanssilajien klassikko. Tunneilla opitaan baletin tekniikkaa ja tyylinmukaista tanssillisuutta vaativuutta kasvattaen, tasolta toiselle edeten. Tunti jakautuu tankotreenaukseen ja keskilattiaosuuteen, joissa harjoitellaan linjakkaita ojennuksia, tasapainoa, piruetteja, monipuolisia hyppyjä sekä pidempiä sarjakokonaisuuksia. Baletti on lajivalikoimamme kestosuosikki.

Cheerdance
Uusi ja suosittu Cheerdance on cheerleadingin muoto. Lajissa keskitytään tanssimaan pom pom:ien kanssa, eikä tehdä temppuja tai pyramideja. Laji on vauhdikas ja energinen, ja siihen voidaan yhdistää ominaisuuksia eri tyylisuunnista.


10-12 vuotiaat

DanceBeat
DanceBeat kurkistaa rytmisyydellään ja energisyydellään katutanssilajien puolelle. Tällä tunnilla nuorempia harrastajia ohjataan rytmiin ja pyritään dynaamiseen ja näyttävään liikkeeseen, keskittyen hieman pehmeämmin katutanssin eri tyyleihin. Näillä tunneilla pidetään hauskaa, harjoitellaan heittäytymistä ja nautitaan musiikin antamista mahdollisuuksista – sukelletaan rytmien maailmaan!


Nuoret (13v/14v =>) ja aikuiset

Nykytanssi
Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, jossa on tanssisarjojen ja perustekniikan lisäksi mukana luovaa tanssia ja omia sommitelmia. Lajille on ominaista kehon painon ja painovoiman hyväksikäyttö, dynamiikka sekä kehon linjaukset. Tilankäyttö on monipuolista ja ns. lattiatasotyöskentely on nykytanssille tyypillistä. Lajia opetetaan eri ikäryhmille sopivin keinoin. Nykytanssi kuuluu taidetanssin perheeseen ja ottaa vaikutteita tanssin ajan ilmiöistä. Luvassa on tanssin riemua, hieman hikeä ja hilpeää otetta!

Balettia nykytanssijoille
Toivetunti niille nuorille ja aikuisille, jotka ovat tanssineet muita tanssilajeja ja haluavat sukeltaa tarkemmin baletin salaisuuksiin. Tunnilla keskitytään jalkojen aukikiertotekniikkaan, jalan nostoihin, linjauksiin, piruetteihin ja hyppyihin – tanssillisuutta unohtamatta. 

Broadway 1
Uusi aloitusryhmä nuorille ja aikuisille. Tunneilla keskitytään tanssien näyttämömusikaalien, musikaalielokuvien ja tv-sarjojen maailmaan. Energinen tanssitunti, jossa opitaan piruettitekniikkaa, edistetään kehon liikkuvuutta tanssien sekä sukelletaan tanssikoreografioiden innostavaan maailmaan. Tärkeintä tunnilla on: ”Dance for fun and express yourself”.

Feel good
Uusi ryhmä nuorille ja aikuisille. Helppo tanssillinen alkulämmitys, ei tanssisarjoja. Lisäksi kehonhuoltoa, hengitystä ja rentoutusta. Edistää kehon liikkuvuutta sekä kokonaisvaltaista hyvää oloa.

 

Street

 

Vastaa