Lukkari & lajit

Tervetuloa mukaan, meillä on ammattitaitoiset opettajat ja hyvä meininki!

 

Lataa lukujärjestys pdf-muodossa tästä

 


LAJIT

 

1-3 vuotiaat

Taaperotanssi

Lapsi- ja aikuinen-ryhmä. Liikettä, ääntä, hassuttelua ja mukavaa yhdessäoloa. Lapsen ja aikuisen yhteinen tanssituokio. Kehokontaktin ja kosketuksen, sekä erilaisten tanssi- ja liikeharjoitusten kautta on mahdollisuus myös syventää lapsen ja vanhemman vuorovaikutusta. Tunneilla käytetään myös musiikkia. Tunti soveltuu ensisijaisesti 1-3 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen / lähiaikuisille. Ryhmään ovat tervetulleita myös 1-6 -vuotiaat sisarukset. (Kts.sisarushinta hinnastosta).

4-6 vuotiaat

Lastentanssi

Tanssiin tutustuttava laji, jossa lapsen perusliikuntataitoja vahvistetaan tanssillisen leikin ja mielikuvien avulla. Tunneilla tutustutaan tanssin perus elementteihin: kehoon, tilaan ja aikaan. Tanssiharrastus edistää tutkitusti keskittymiskykyä, opettaa pitkäjännitteisyyttä ja ryhmätaitoja, sekä tukee oppimisvalmiuksien kehittymistä. Oppilaat pääsevät myös vuosittain mukaan esiintymään tanssiopiston näytöksiin.
Tunnin tärkeimpänä tavoitteena on tuottaa lapselle iloa ja onnistumisen elämyksiä tanssin ja liikkeen kautta. Harrastaminen lastentanssi-ryhmissä antaa hyvät valmiudet jatkaa harrastusta kouluiässä, aluksi Tanssistartti -ryhmässä ja myöhemmin tanssin lajikohtaisissa ryhmissä. 

7-8 vuotiaat

Tanssistartti

Tanssistartti johdattaa monipuolisesti tanssin maailmaan. Tunneilla tutustutaan tanssin perusteisiin erityisesti nykytanssin, klassisen baletin sekä tanssin rytmilajien avulla. Opetus koostuu tanssitekniikan perusteiden lisäksi luovista liikeilmaisua ja kehontuntemusta kehittävistä harjoitteista ja helposta akrobatiasta.

7-12 vuotiaat

DanceBeat

DanceBeat kurkistaa rytmisyydellään ja energisyydellään katutanssilajien puolelle. Tällä tunnilla nuorempia harrastajia ohjataan rytmiin ja pyritään dynaamiseen ja näyttävään liikkeeseen, keskittyen hieman pehmeämmin katutanssin eri tyyleihin. Näillä tunneilla pidetään hauskaa, harjoitellaan heittäytymistä ja nautitaan musiikin antamista mahdollisuuksista – sukelletaan rytmien maailmaan!

9-12 vuotiaat

Nykytanssi

Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, jossa on tanssisarjojen ja perustekniikan lisäksi mukana luovaa tanssia ja omia liikesommitelmia. Lajille on ominaista kehon painon ja painovoiman hyväksikäyttö, dynamiikka sekä kehon linjaukset. Tilankäyttö on monipuolista ja ns. lattiatasotyöskentely on nykytanssille tyypillistä. Lajia opetetaan eri ikäryhmille sopivin keinoin.
Nykytanssi kuuluu taidetanssin perheeseen ja ottaa vaikutteita ajan ilmiöistä. Luvassa on tanssin riemua, hikeä ja hilpeää otetta!

Balettia nykytanssijoille (alkaen 6.lk)

Toivetunti niille nuorille ja aikuisille, jotka ovat tanssineet/tanssivat muita tanssilajeja ja haluavat sukeltaa tarkemmin baletin salaisuuksiin. Tunnilla keskitytään jalkojen aukikiertotekniikkaan, jalan nostoihin, linjauksiin, piruetteihin ja hyppyihin – tanssillisuutta unohtamatta. 

Nuoret (alkaen 13 v.) ja aikuiset

Nykytanssi

Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, jossa on tanssisarjojen ja perustekniikan lisäksi mukana luovaa tanssia ja omia liikesommitelmia. Lajille on ominaista kehon painon ja painovoiman hyväksikäyttö, dynamiikka sekä kehon linjaukset. Tilankäyttö on monipuolista ja ns. lattiatasotyöskentely on nykytanssille tyypillistä. Lajia opetetaan eri ikäryhmille sopivin keinoin. Nykytanssi kuuluu taidetanssin perheeseen ja ottaa vaikutteita ajan ilmiöistä. Luvassa on tanssin riemua, hikeä ja hilpeää otetta!

Klassinen baletti

Baletti on taidetanssilajien klassikko. Tunneilla opitaan baletin tekniikkaa ja tyylinmukaista tanssillisuutta vaativuutta kasvattaen, tasolta toiselle edeten. Tunti jakautuu tankotreenaukseen ja keskilattiaosuuteen, joissa harjoitellaan linjakkaita ojennuksia, tasapainoa, piruetteja, monipuolisia hyppyjä sekä pidempiä sarjakokonaisuuksia. Baletti on lajivalikoimamme kestosuosikki.

Balettia nykytanssijoille

Toivetunti niille nuorille ja aikuisille, jotka ovat tanssineet/tanssivat muita tanssilajeja ja haluavat sukeltaa tarkemmin baletin salaisuuksiin. Tunnilla keskitytään jalkojen aukikiertotekniikkaan, jalan nostoihin, linjauksiin, piruetteihin ja hyppyihin – tanssillisuutta unohtamatta. 

Broadway 

Tunneilla keskitytään tanssien näyttämömusikaalien, musikaalielokuvien ja tv-sarjojen maailmaan. Energinen tanssitunti, jossa opitaan piruettitekniikkaa, edistetään kehon liikkuvuutta tanssien sekä sukelletaan tanssikoreografioiden innostavaan maailmaan. Tärkeintä tunnilla on: ”Dance for fun and express yourself”.

 

 

Vastaa