TPO

Loviisan tanssiopisto on yksityinen koulu, jonka taustalla on sitä ylläpitävä rekisteröity kannatusyhdistys. Loviisan kaupungin kasvatus- ja sivistyslautakunta on hyväksynyt opetussuunnitelmamme, mikä tarkoittaa, että meillä on lupa antaa opetusta taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaan. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

 

Mikä taiteen perusopetus? (Lyhenne TPO)

Suomessa on maailman mittakaavassa ainutlaatuinen järjestelmä, joka antaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa taideaineita tavoitteellisesti, ja taatusti ammatillisten opettajien johdolla. Taiteen perusopetus noudattaa Opetushallituksen hyväksymää opetussuunnitelmaa.
Suomessa taiteen perusopetusta järjestävät mm. musiikkiopistot ja konservatoriot, tanssiopistot ja kuvataidekoulut, yhteensä yhdeksässä eri taiteenlajissa.
Kun oppilas aloittaa opintonsa Loviisan tanssiopistossa hän etenee opinnoissaan selkeää polkua. TPO-opinnot voi aloittaa 7-vuotiaana, ja päättötodistuksen saa 500 tanssitunnin jälkeen. Moni, esimerkiksi taidelukioon pyrkivä, on saanut TPO-todistuksensa avulla opintopaikan.
Tanssiharrastuksen voi meillä kuitenkin aloittaa missä iässä vain, ja meillä voi harrastaa tanssia ihan vain tanssin riemusta. Ei ole pakko tavoitella päättötodistusta tai osallistua monelle tanssitunnille viikossa.

Lue lisää Taiteen perusopetuksesta TPO-liiton sivuilta.

Tutustu myös Loviisan Tanssiopiston opetussuunnitelmaan TÄSTÄ.