Me

Me olemme tanssista syttyviä, siitä elävä ja sitä hengittävä joukko innostuneita pedagogeja ja taiteilijoita. Teemme työtämme täydellä sydämellämme, rakkaudesta tanssiin. Tutustu meihin alla.

 

Kati Kivilahti-Fagerudd

Rehtorimme Kati Kivilahti-Fagerudd on tanssin moniottelija, jonka tanssitaival on alkanut Irmeli Lehtisen balettikoulusta ja ammattiopinnot on suoritettu Teatterikoulun tanssitaiteenlaitoksella. Kati on toiminut pitkällä ammattipolullaan tanssijana useissa tanssiteattereissa ja freelancer -tuotannoissa, koreografina sekä pedagogina – erityisesti Vantaan Tanssiopistossa. Kati on Loviisan Tanssiopiston taustalla olevan kannatusyhdistyksen perustajajäseniä. Lisäksi hän kuuluu Tanssin tiedotuskeskuksen hallitukseen.
Loviisan Tanssiopiston rehtorina Kati vastaa monista käytännön asioista sekä taiteellisista ja pedagogisista linjauksista.
Lukuvuonna 2021–2022 Kati opettaa Tanssistartti –ryhmiä, nykytanssia sekä lastentanssia ’Tanssitassut’ – tanssin varhaiskasvatusprojektissa päiväkodeissa.
Loviisan kaupungin Kulttuuripolussa Kati tanssittaa 1.luokkalaisia på svenska.
Katin tunneilla tanssitaan ’ilon kautta’, opitaan yhdessä uutta ja heittäydytään myös omien tanssikuvioiden vietäväksi.

 

Anna Karjalainen

Anna Karjalainen on aloittanut tanssiopinnot 3-vuotiaana Rovalan balettikoulussa. Lapin Tanssiopistosta Teatterikoulun tanssitaiteenlaitoksen kautta tanssin ammattiin ponnistanut Anna on tanssitaiteen maisteri. Hän on pitkän linjan pedagogi nykytanssissa sekä baletissa. Anna on opetustyön lisäksi työskennellyt useiden merkittävien koreografien teoksissa ammattitanssijana. Hän opettaa tällä hetkellä Loviisan Tanssiopiston lisäksi Lumoavan Tanssin Keskuksessa Helsingissä.
Loviisassa Anna vastaa baletin opetuksesta.
Annan motto: ’Ei saa jäädä tuleen makaamaan…’, eli että liikkeellä pysytään ja eteenpäin on suunta…

Baletti
Balettia nykytanssijoille

 

Beniamino Borghi

Monipuolinen ja aktiivinen italialainen taitelija-pedagogi Beniamino Borghi on kuulunut Loviisan Tanssiopiston ydintiimiin jo pitkään. Beniamino on tanssi- ja videotaiteilija, joka on opiskellut sekä Italiassa että Suomessa. Tanssimisen Ben aloitti 8 -vuotiaana ja hänen tanssitaustansa onkin monipuolinen ulottuen baletista nykytanssin ja stepin kautta rokkiin. Ben on suorittanut Venetsian biennaalin tanssikoulutusohjelman Ismael Ivon ja muiden kansainvälisten koreografien johdolla. Hänellä on myös sisustusarkkitehdin tutkinto Milanon Teknillisestä korkeakoulusta.
Ben työskenteli pitkään LOIKKA –tanssielokuva festivaalien tuottamisen parissa. Hän työskentelee koko ajan laajasti erilaisissa taiteellisissa ja pedagogisissa projekteissa sekä Loviisassa että pääkaupunkiseudulla. Ben toteuttaa omia taiteellisia projektejaan perustamansa tanssiARTesaani –ryhmän kanssa.
Lukuvuonna 2021–2022 Benin opetuslajeja Loviisan Tanssiopistossa ovat Broadway (ent. DancePop) ja nykytanssi. Lisäksi hän toimii erikoiskoulutusryhmien vastuuopettajana. Opetuskieli Benin tunneilla on englanti.
Benin tunneilla treenataan tavoitteellisesti, sekä tanssitekniikkaan että luovuuteen panostaen – tanssin riemua unohtamatta.

Nykytanssi
Broadway
EK Crescendo
EK Vivace
Baletti / kansalaisopisto

 

Jenni Koistinen

Jenni Koistinen on Loviisan seudulle muuttanut tanssitaiteilija. Hän on suorittanut ammattiopinnot ja kandidaatin tutkinnon European Dance Development Centre (EDDC) / Dansacademie / The Arnhem Institute for the Arts:issa.
Jenni työskentelee tanssin kentällä monipuolisesti ja laaja-alaisesti. Viime vuosina hän on keskittynyt erityisesti osallistavan taiteen ja taiteellis-pedagogisiin projekteihin.
Jenni on lempeä ja vuorovaikutteinen tanssiope, jonka tunneilla opitaan taitoja ja luovuutta.
Lukuvuonna 2021–2022 Jenni jatkaa Loviisan Tanssiopiston iltatunneilla lastentanssin opettajana uutuutena 1-4 vuotiaiden lapsi-vanhempi Taaperotanssiryhmä, sekä tanssinopettajana ’Tanssitassut’ – tanssin varhaiskasvatusprojektissa päiväkodeissa.
Lisäksi Jenni tanssittaa suomenkielisiä 1.luokkalaisia Loviisan kaupungin Kulttuuripolussa.
Jenni kertoo tanssitunneistaan seuraavaa:
“Lastentanssitunneillani tärkeää on tanssimisen ja oppimisen ilo sekä yhdessä tekeminen. Jokaisella tunnilla on oma teemansa, joka usein liittyy vuodenkierrollisiin tapahtumiin. Tanssiminen kiinnittyy näin lapsen jokapäiväiseen elämään ja rikastuttaa lapsen kokemusmaailmaa.”

Taaperotanssi
Lastentanssi

 

Ninu Lindfors

Loviisan Tanssiopiston opettajatiimin uuden jäsenen, Ninu Lindforsin matka kohti tanssia on alkanut rytmisen kilpavoimistelun parista 8-vuotiaana. Harrastuksen kautta hän kiinnostui liikkeestä laajemmin, pääsi opiskelemaan Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselle, ja valmistui sieltä tanssitaiteen maisteriksi vuonna 2000.
Pääosan urastaan hän on työskennellyt tanssijana, mm. koreografien Tero Saarisen, Jenni Kivelän ja Liisa Risun kanssa. Lisäksi Ninu työskentelee monipuolisesti koreografina teatterin ja tanssin ammattikentällä, sekä opettaa liikeilmaisua vankilateatterissa.
Näin Loviisan Tanssiopiston uusi nykytanssin opettaja kuvailee suhdettaan tanssiin ja sen opettamiseen: ”Minua kiinnostaa liikkeen synty. Mistä liike lähtee ja minne kaikkialle kehoon se matkustaa. Nykytanssitunneillani keho ja mieli herkistetään seuraamaan liikettä. Avainsanoja ovat tutkiminen, tunteminen ja läsnäolo. Tervetuloa mukaan innostumaan liikkeen mahdollisuuksista!

Nykytanssi

 
 

Mirka Liljeqvist

Mirkan oma laji on street/hip hop, jota hän on tanssinut 9-vuotiaasta lähtien. Mirka on ollut monissa projekteissa mukana (mm. Uusi Päivä-musiikkivideo) ja hän on Kotkassa ohjannut nuorten kilpailevaa 7th Street Crew -ryhmää, joka on viime vuosina hienosti sijoittunut erilaisissa tanssikisoissa.

Mirka Liljeqvist on kokenut tanssinopettaja, joka on tottunut opettamaan niin lapsia kuin aikuisia. Mirka on toiminut tanssinopettajana mm. Tanssiklubi Kotkan Hyrrissä ja Studio Dance Pitissä Kouvolassa.

Mirka kertoo, että hän kannustaa, rohkaisee ja luo tunneille mahtavat tanssimeiningit: “Joraillaan niin uusien kuin old school- biisien tahtiin.”

Dancebeat
Street
Cheerdance

 

Reetta Mäkelä

Reetta Mäkelällä on tanssivan lapsen äitinä yli 10 vuoden kokemus Loviisan Tanssiopiston toiminnasta. Hän on myös itse kiinnostunut kehollisista asioista ja terveydestä. Reetta on toiselta ammatiltaan jalkaterapeutti ja harrastaa liikuntaa aktiivisesti.
Loviisan Tanssiopistossa Reetta työskentelee osa-aikaisena toimistosihteerinä pääasiallisina vastuualueinaan laskutus, ilmoittautumiset sekä Hobiver –oppilashallintajärjestelmä.

 

 

Vastaa