Tuntikuvaukset

LAPSET 4–6 v.

Lastentanssi (4-6 v., tytöille ja pojille)

Tanssiin tutustuttava laji, jossa lapsen perusliikuntataitoja vahvistetaan tanssillisen leikin ja mielikuvien avulla. Tunneilla tutustaan tanssin peruselementteihin: kehoon, tilaan ja aikaan. Tanssiharrastus edistää keskittymiskykyä, opettaa pitkäjännitteisyyttä sekä tukee oppimisvalmiuksien kehittymistä. Oppilaat pääsevät myös vuosittain mukaan esiintymään tanssiopiston näytöksiin.

Tunnin tärkeimpänä tavoitteena on tuottaa lapselle iloa ja onnistumisen elämyksiä. Harrastaminen lastentanssiryhmissä antaa hyvät valmiudet jatkaa tanssiharrastusta kouluiässä nykytanssi- ja balettiryhmissä.

 

Tanssileikkis päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa (4 v. →)

Tanssileikkis on lasten kokonaisvaltaista kehitystä tukevaa tanssin varhaiskasvatusta. Ilon kautta ja leikin keinoin. Tanssileikkis on tarkoitettu päiväkodeissa, esikouluissa ja koulujen iltapäiväkerhoissa oleville lapsille, tytöille ja pojille. Toiminnan järjestää Loviisan Tanssiopisto. Liikumme lasten luo ja tuomme Tanssileikkiksen päiväkoteihin ja iltapäiväkerhoihin, jotta lapset voivat harrastaa päiväsaikaan.

Tanssileikkiksiä on 10 kertaa lukukaudessa. Jos teitä kiinnostaa Tanssileikkis omaan päiväkotiin tai iltapäiväkerhoon, olkaa yhteydessä Elinaan toimistolla. Hän kertoo miten asiassa voidaan edetä.

 

 

LAPSET 7 v. → ,  NUORET 13 v.→ & AIKUISET

 

Nykytanssi (7 v. →)

Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, jossa on tanssisarjojen ja perustekniikan lisäksi mukana luovaa tanssia ja omia sommitelmia. Lajille on ominaista kehon painon ja painovoiman hyväksikäyttö, dynamiikka sekä kehon linjaukset. Tilankäyttö on monipuolista ja ns. lattiatasotyöskentely on nykytanssille tyypillistä. Lajia opetetaan eri ikäryhmille sopivin keinoin.

Nykytanssi kuuluu taidetanssin perheeseen ja ottaa vaikutteita tanssin ajan ilmiöistä. Luvassa on tanssin riemua, hieman hikeä ja hilpeää otetta!

 

Klassinen baletti  (7 v. →)

Baletti on taidetanssilajien klassikko. Tunneilla opitaan baletin tekniikkaa ja tyylinmukaista tanssillisuutta vaativuutta kasvattaen, tasolta toiselle edeten.

Tunti jakautuu tankotreenaukseen ja keskilattiaosuuteen, joissa harjoitellaan linjakkaita ojennuksia, tasapainoa, piruetteja, monipuolisia hyppyjä sekä pidempiä sarjakokonaisuuksia. Baletti on lajivalikoimamme kestosuosikki.

Tasoryhmät 1-4
 

Balettia nykytanssijoille (13 v.→)

Toivetunti niille nuorille ja aikuisille, jotka ovat tanssineet muita tanssilajeja ja haluavat sukeltaa tarkemmin baletin salaisuuksiin. Tunnilla keskitytään jalkojen aukikiertotekniikkaan, jalan nostoihin, linjauksiin, piruetteihin ja hyppyihin – tanssillisuutta unohtamatta.

Streetdance (13 v.→)

Varsinkin nuorten keskuudessa suosittu streetdance sekoittelee sulavasti eri katutanssityylejä keskenään. Tunneilla treenataan hyvän musiikin tahdittamana huippufiiliksiin. Lämmittelyiden, lihaskuntoharjoitteiden sekä koreografioiden harjoittelemisen lomassa opitaan myös löytämään omaa liikekieltä street-tanssin maailmasta.

Tasoryhmät 1-4
 
 

DanceBeat (10-12v.)

DanceBeat kurkistaa rytmisyydellään sekä energisyydellään streetlajien puolelle. Tällä tunnilla nuorempia harrastajia ohjataan rytmiin keskittyen hieman pehmeämmin katutanssin tyyleihin.

Taso-/ikäryhmät 1-3
 
  

ShowDance (13 v.→)

Tunti on vauhdikas johdatus showtanssin värikkääseen maailmaan! ShowDance-tunneilla yhdistyvät lukuisat eri tanssilajit aivan baletin ja jazzin tekniikasta streetlajien irrotteluun sekä akrobaattisiin temppuihin. Erilaisten koreografioiden lisäksi tunneilla harjoitellaan lajikohtaista tekniikkaa mm. piruetteja, hyppyjä sekä erilaisia perusaskeleita. Laji kietoutuu näyttäväksi kokonaisuudeksi, kysehän on pitkälti myös showsta!

Tasoryhmät 1-2
 
 

Vastaa